Vaccinexpert doet frappant voorstel: “Ouderen gebruiken voor vaccintest”

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews
Een vaccin voor het coronavirus is in volle ontwikkeling, maar zal te laat komen voor de komende winterperiode. Het zal dan ook heel moeilijk worden om griep en covid uit elkaar te houden.

Er wordt met man en macht gewerkt aan een vaccin tegen het coronavirus. Zelfs als dat er al is, zal het ook geen bescherming geven voor honderd procent. Misschien net iets meer dan de helft. Bovendien lijkt de timing ook tegen te vallen. Wellicht komt het er pas in het voorjaar of de zomer van 2021.

Zeker de woonzorgcentra zouden opnieuw zwaar te lijden kunnen krijgen en dan moeten er keuzes gemaakt worden. “Heel wat sterftes riskeren of toelaten dat ook ouderen kunnen deelnemen aan vaccintesten”, zegt vaccinexpert Jean Stéphenne. “Ik ben ervan overtuigd dat er minder doden te betreuren zullen zijn als ouderen betrokken worden bij vaccintesten. Ik zou als 70-jarige geen moment twijfelen. Ik loop veel meer risico dan u om te overlijden aan dat virus. Ik zou onmiddellijk meedoen aan zo’n vaccintest.”

“We moeten er bovendien rekening mee houden dat volgende winter uitbraken van gewone griep en covid-19 elkaar kunnen overlappen. Het zal dan bijzonder moeilijk worden om uit te maken of iemand griep heeft of covid-19.”