Burgemeester merkt: “De spanning in de samenleving wordt opgedreven”

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews
We leven nu al sinds half maart onder de druk van het coronavirus en de strenge maatregelen die de verspreiding een halt moeten toeroepen. De burgemeester van Turnhout, Paul Van Miert (N-VA), merkt dat dit begint te wegen op de mensen en benadrukt dat de nodige aandacht besteed moet worden aan de mentale gezondheid.

“Tijdens het afgelopen weekend waren er verschillende burenruzies en huiselijke twisten. De spanning in de samenleving wordt opgedreven.”

“Ik denk dat het heel belangrijk is dat we ook over de mentale gezondheid van de mensen waken. Het is belangrijk dat mensen blijven fietsen en lopen en dat we hen niet verhinderen door mondmaskers.”

“Als iedereen in zijn zetel blijft thuis, dan moeten we geen extra corona-afdelingen in de ziekenhuizen openen, maar wel de psychiatrie en dat kan niet de bedoeling zijn”, aldus Paul Van Miert in gesprek met Redactie24.

“Als dit blijft duren, dan moeten we als lokale overheden ook bekijken hoe we positivisme in onze samenleving kunnen brengen, hoe we mensen perspectief kunnen bieden. Mensen hebben ontspanning nodig en moeten uit de dagelijkse sleur kunnen treden.”