Plannen onderschept voor nieuwe aanslag in ons land: Op deze drukke plaats wilden de terroristen toeslaan

bron: Gazet van Antwerpen
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Er zijn plannen onderschept voor een nieuwe aanslag in ons land. Bij de plannen zijn drie jongeren en twee dertigers betrokken.

De jongeren planden een aanslag in het Centraal station van Antwerpen. De verhoogde veiligheid na de aanslagen in Brussel en Zaventem deden hun plan echter in het water vallen, zo staat te lezen in Gazet van Antwerpen.

Syrië
De correctionele rechtbank van Mechelen veroordeelde de vijf terroristen dan ook. Yussuf E. G. en Youssef I. zijn de hoofdverdachten en werden bij verstek veroordeeld. Ze zouden momenteel nog in Syrië verblijven. Ze kregen elk een effectieve celstraf van tien jaar en een boete van 6.000 euro. De rechtbank beval ook hun onmiddellijke aanhouding.

Gevanigenisstraf
Adil Z., Naim R. en Driss C. kregen elk een gevangenisstraf van vijf jaar met uitstel en een boete van 1.500 euro. De drie moeten zich ook laten begeleiden om te deradicaliseren. Ze kregen verder nog een contactverbod met mensen die de jihad aanprijzen en mogen geen gebruikmaken van berichtendienst Telegram. Ook andere sociale media zijn verboden als ze die gebruiken onder een valse naam en moeten ook controle op hun internetgebruik toestaan. 

Laatste kans
“Jullie krijgen nog een kans, de laatste”, zei rechter Bourlet. “Bij een schending van deze voorwaarden, vliegen jullie meteen de gevangenis in.”