Klasgenootjes van 11-jarige Kristina uit Eeklo in tranen: “Dit is onmenselijk” (video)

bron: VTM NIEUWS
door: Redactie
Afbeelding bron: video VTM Nieuws
De 11-jarige Kristina zit al acht jaar op school in Eeklo. Met Kerstmis heeft het meisje nieuws gekregen dat insloeg als een bom voor haar. Ook haar klasgenootjes en meester Geert, de leraar van Kristina, reageren verontwaardigd. “Schandalig”, klinkt het.

Het Armeens meisje van elf verblijft momenteel in een terugkeerhuis in Tubize, in Wallonië. Kristina gaat geen prettige kerstvakantie tegemoet. De familie kreeg immers te horen dat ze het land uitgezet worden. Ze moesten dan ook meteen hun woning verlaten. Nu zijn veel instellingen dicht, waardoor ze de beslissing niet kunnen aanvechten.

“Hallo lieve klas, ik mis jullie heel erg en hoop dat ik jullie snel terug ga zien.” Zo neemt Kristina in een emotionele videoboodschap noodgedwongen afscheid van haar geliefde klasgenootjes. “Dit is te hard en traumatisch”, zegt meester Geert. “In een week waarin iedereen pretendeert dat het de warmste week is, kan je zoiets toch niet doen”, vindt hij.

De leraar van het meisje vindt dit een regelrechte schande. Mensen die hier al negen jaar verblijven, kunnen toch niet zomaar het land uitgezet worden vindt de leraar. De beslissing is misschien wel terecht om het gezin het land uit te zetten. Daar kan meester Geert zich niet over uitspreken. De manier waarop het gebeurde, is volgens hem onmenselijk. “Kinderen krijgen hun kerstrapport, vieren kerstfeestjes en delen kerstkaarten uit. Net in die week wordt iemand uit zijn huis gezet. Dat is heel pijnlijk.”