VTM

Carmen uit FC De Kampioenen is een heldin: “Dit doe ik voor de daklozen in ons land”

bron: TV-Story
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Loes Van den Heuvel (61) kan je momenteel aan het werk zien in de nieuwe film van FC De Kampioenen. Ze speelt er de rol van Carmen.

In het echte leven zet Loes zich onder meer ook in voor daklozen met honden. Zo is ze meter van ‘Dieren in de Kou’. “Daklozen die een hond hebben, mogen immers niet binnen in opvangcentra. We zamelen geld in om dieren zonder thuis eten en warmte te geven”, luidt het bij Loes in TV-Story. 

“Ik verkoop bijvoorbeeld handgetekende strips, alsook kalenders of een zelfgemaakt kunstwerk van mijn tv-hond Nero. Op scholen houden we voordrachten om kinderen er bewust van te maken dat ze goed voor dieren moeten zorgen, dat ze hun verantwoordelijkheid moeten nemen als ze een huisdier nemen.”

"De mensen van Gaia leveren op dat vlak ook fantastisch werk. Haal liever een hond uit het asiel in huis dan via broodfokkers. Via scholenacties schenken ouders soms dierenkorrels, die wij dan uitdelen aan daklozen met dieren. In deze harde tijden is verbondenheid en samenhorigheid welkom. Als iedereen dat op zijn eigen kleine manier doet, kan de wereld er rooskleuriger, hoopvoller en vredelievender uitzien.”