VTM

Zaterdag finale Miss België en Walen droppen nu serieuze bom: "Als dit nog eens gebeurt, stopt het voor ons onmiddellijk"

bron: Het Laatste Nieuws
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Zaterdag weten wie Romanie Schotte gaat opvolgen als de nieuwe Miss België. Maar enkele dagen voor de finale is er een groot probleem opgedoken.

In Wallonië zijn ze allerminst te spreken over de huidige gang van zaken bij Miss België. De Waalse pers haalt fel uit naar organisatrice Darline Devos. 

"Miss België is door en door vervlaamst", klinkt het bij Pierre-Yves Paque, journalist bij 'La Dernière Heure' in Het Laatste Nieuws. "Dat laat zich voelen in elk element van de verkiezing. Zo vindt ze ieder jaar plaats in De Panne en zijn ook de Vlaamse acts in de show in de meerderheid. In Wallonië kent niemand De Romeo's. Die verkiezing is eigenlijk verworden tot een 'kermesse flamande' of een 'foire aux boudins' (pensenkermis, red.). Voor de laatste Waalse Miss moeten we al terug naar 2013. Toen won Noémie Happart. Dat zegt alles."

"Kijk, mijn baas was duidelijk", klinkt het bij een kenner die al vaak over de wedstrijd schreef. "Als de verkiezing weer uitdraait op een Vlaamse winnares met daarrond wat eredames uit West-Vlaanderen - de provincie van organisatrice Darline Devos - dan hoeft het voor ons niet meer. Dan is die wedstrijd dood voor ons. En richten we ons in de toekomst beter op Frankrijk. Daar is de grote verkiezingsshow nog wel een evenement. Met hedendaagse glitter en heel veel klasse. Anders dan hier in België. Of zeggen we beter: in Vlaanderen.