BEWEZEN: Om deze redenen gaan mensen het vaakst vreemd in hun relatie

bron: Journal of Sex Research
door: Redactie
Afbeelding bron: Foter
De Journal of Sex Research heeft een onderzoek gedaan naar de redenen waarom mensen het vaakst vreemdgaan in hun relatie. Je hoeft de oorzaak per definitie niet bij jezelf te zoeken!

Onderzoekers vroegen 495 volwassenen een vragenlijst in te vullen waarom ze hun partner bedrogen hadden en wat blijkt? Meestal gaan mensen niet vreemd omwille van hun partner. De oorzaak ligt veelal bij zichzelf.

Afwezigheid van liefde is een van de voornaamste redenen. "Ik was niet meer verliefd op mijn partner" blijkt een populaire oorzaak waarom deze volwassenen hun partner bedrogen. Daarnaast is weinig verbondenheid ook een opvallende reden en weinig zelfvertrouwen. Sommigen geven aan dat ze meer ervaring willen in bed. En ook situationele factoren spelen een rol: "Ik was zat en ik kon niet helder denken."

Het is een cliché, maar het onderzoek bewijst dat mannen vaker vreemdgaan om hun seksuele behoeften te vervullen. Integenstelling tot vrouwen die eerder een scheve schaats rijden omdat ze het gevoel hebben dat hun partner geen rekening meer met hen houdt. Herkenbaar?