Verongelukte studente had brute pech: "Anders had ze de auto niet genomen"

door: STS
Emmely Duquesnoy
Afbeelding bron: Facebook Emmely Duquesnoy

Familie en vrienden van Emmely Duquesnoy, de 24-jarige jongedame die dodelijk verongelukte, hopen haar gestolen iPhone terug te kunnen vinden.

Emmely verongelukte in de nacht van 3 op 4 september. Ze reed met haar auto achterop een vrachtwagen. Wellicht viel ze in slaap achter het stuur.

Normaal zou ze die nacht na het uitgaan op kot gebleven zijn in Gent, in plaats van de auto naar huis te nemen. Maar omdat haar gsm gestolen was en ze daardoor geen wekker had, besloot ze de rit te maken.

"Rond 2.40 uur moet haar gsm gestolen zijn geworden. We hebben er nog naar proberen te bellen", vertelden haar vriendinnen op VTM.

"Ze was nooit van plan om naar huis te rijden. Ze ging op kot slapen. Moest haar gsm die avond niet gestolen zijn, dan had ze op kot geslapen."

iPhone 11

De vriendinnen hopen de gestolen gsm terug te kunnen vinden, ook omdat er filmpjes en video's van de laatste dagen van Emmely opstaan. "Het zou zo tof zijn mochten we die kunnen terugvinden. Vooral voor haar ouders en haar familie."

Het toestel is een iPhone 11 met een doorzichtig hoesje en een polaroid foto in het hoesje. De achtergrondfoto is een zicht op zee, met Emmely in een band in het water, met haar rug naar de camera.