Razende hond bijt arm van jogster bijna af: Slachtoffer moet in rivier springen om te ontsnappen

door: STS
Rottweiler
Afbeelding bron: Pixabay (archieffoto)

Een vrouw is tijdens het joggen aangevallen door een "rottweiler-achtige" hond. Die rukte haar arm bijna af.

Slachtoffer Rachel was in juli 2023 aan het joggen in Canford Park, in het Engelse Bristol, toen een "boxweiler", een kruising tussen een boxer en een rottweiler, haar aanviel.

De hond besprong haar en duwde haar tegen de grond. Daarna zette hij zijn tanden in haar arm en sleepte hij de vrouw over het gras.

Toen hij uiteindelijk losliet, sprong het slachtoffer in een rivier om te kunnen ontsnappen. De eigenaar van het dier was niet in staat om de hond terug te roepen.

Het dier ijsbeerde grommend langs de oever van de rivier en viel weer aan toen omstaanders de vrouw uit het water probeerden te helpen.

De hond sprong daarna nog op een 3-jarig meisje, alvorens een getuige ingreep en het dier van haar wegtrok. Een gespierde jongeman kon hem vervolgens in bedwang houden.

Rechtbank

De eigenaar van het dier kon niets doen behalve haar andere boxweiler vasthouden. Ze heeft zich nu voor de rechtbank moeten verantwoorden.

Ze smeekte om het leven van haar huisdier te sparen, maar de rechter oordeelde dat de hond ingeslapen moet worden.

De vrouw kreeg drie maanden cel met uitstel opgelegd en moet een schadevergoeding betalen.

Plastische chirurgie

Het slachtoffer liep bij het incident zware verwondingen op aan de rechterarm. De diepe bijtwonden hadden zenuwschade veroorzaakt en de vrouw had nog maandenlang voortdurend pijn. Ze moest ook plastische chirurgie ondergaan.

"De bijtkracht was een 9 op 10. Ik dacht dat hij me ging doden", vertelde ze aan The Sun. "Hij gromde en zijn ogen waren glazig, alsof ik zijn prooi was. De pijn was immens. Ik kon het vlees uit mijn arm zien komen."