Geen bankautomaat in de buurt? Ook op deze plaatsen kan je nu geld afhalen

door: STS
geld sparen
Afbeelding bron: Archieffoto (Pixabay)

Steeds meer mensen vinden het moeilijker om aan cash geld te geraken, doordat er nu veel minder bankautomaten zijn. Maar er werpt zich een groep tankstations en foodcorners op waarbij je geld kan afhalen.

De laatste jaren verdween circa een derde van de bankkantoren uit het straatbeeld. En sinds 2018 verdwenen er ook meer dan 3.000 bankautomaten.

Dat merkte ook Group Bruno op. Dat bedrijf baat tankstations uit in Limburg en baat ook foodcorners uit in de treinstations van Genk, Brugge, Sint-Niklaas en Roeselare. Je kan op al die locaties voortaan tot 100 euro cash geld afhalen met je bankkaart.

"Het is een win-winsituatie", vertelde topman Angelo Bruno aan TVL. "We betalen tenslotte 10.000 euro per jaar voor het ophalen van geld. Als we dat kunnen vermijden, besparen we én is de klant tevreden."

Geld afhalen kan met een debetkaart, zonder aankoopverplichting, tot maximum 100 euro per transactie, meldt de regionale zender. Er worden geen kosten aangerekend. Er wordt ook nog overwogen om de mogelijkheid tot het deponeren van cash in te voeren in de toekomst.