Ouders in Brussels ziekenhuis weggestuurd met doodzieke baby

door: BVDO
operatie in een ziekenhuis
Afbeelding bron: Unsplash

Een vrouw werd met haar drie maanden oude dochtertje afgelopen weekend weggestuurd uit een Brussels ziekenhuis. Een uur later werd het opgenomen in Wilrijk.

De baby van drie maand oud had moeilijkheden om te ademen en maakte koorts. In het Universitair Kinderziekenhuis Koningin Fabiola in Brussel werden moeder en baby echter wandelen gestuurd.

“Sara was aan het afzien en kreeg nog amper adem. Toen de dokter uiteindelijk dan toch opdaagde, keek die eens snel in haar oren en luisterde naar haar longen. Misschien een bronchitis, oordeelde hij, maar we waren te vroeg in het ziekenhuis en moesten maandag terugkeren, indien Sara's toestand zou verslechteren”, zegt de mama aan HLN.

De ouders trokken naar het Sint-Augustinusziekenhuis in Wilrijk. “Toen we daar een uur later stonden, had Sara al een koortstemperatuur van 41,6 graden. Sara werd meteen opgenomen en we kregen te horen dat ze een resem proeven zou moeten ondergaan, zoals een coronatest en een bloedtest.”

Uiteindelijk werd een besmetting met het RSV-virus vastgesteld. In Wilrijk begrepen de artsen niet dat het gezin weggestuurd werd in Brussel. De ouders zullen bij de klachtendienst van het ziekenhuis verhaal halen.