Politie wil dat iedereen het weet: "Dit verdacht telefoontje komt niet van ons"

door: STS
politie
Afbeelding bron: Unsplash

De politie waarschuwt voor oplichters die zich uitgeven als... de politie. Zo proberen ze het vertrouwen van mensen te winnen in een poging hen geld te ontfutselen.

"We willen jullie waarschuwen voor meldingen over verdachte telefoontjes, waarbij wordt beweerd dat ze afkomstig zijn van een hoofdinspecteur van onze politiezone", luidt het op de Facebookpagina van de politiezone Balen Dessel Mol.

"Tijdens deze gesprekken wordt gemeld dat er een probleem is met de bankkaart. Dit zijn geen telefoontjes van de politie. Wees altijd voorzichtig en deel nooit persoonlijke gegevens via de telefoon. Als je een verdacht telefoontje ontvangt, hang dan onmiddellijk op."

Verschillende volgers bedanken de politie voor de waarschuwing. Lydia voegt eraan toe: "Het komt niet alleen van zogezegde politie, maar ze gebruiken zelfs Card Stop om te vragen of je akkoord gaat dat er zoveel geld van je rekening wordt gehaald."

"Dan begint het: toets op 1 of 2, enzovoorts. Ik heb niet meer geluisterd en gewoon de telefoon afgeduwd. Ik heb maandagavond zo'n telefoontje gehad, dus wees op je hoede."