Rik Torfs krijgt bakken kritiek na uitspraak: "Compleet gedegouteerd, en dat voor een voormalige rector"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

Rik Torfs krijgt bakken kritiek over zich heen nadat hij een bericht postte op het sociale mediakanaal Twitter.

"Een misverstand van onze tijd is dat iemand die zich even wat minder gelukkig voelt, dringend een psycholoog moet consulteren. Hij kan ook een hond kopen bijvoorbeeld", schreef Torfs.

Daar volgden heel wat felle reacties op. "Compleet gedegouteerd door deze tweet. En dit is een voormalige rector van mijn alma mater? In een land waar mensen nog steeds hun psychische zorg gemiddeld tien jaar uitstellen", schrijft Koen.

"Best gek hoe oppervlakkig iemand kan denken, over de mentale gezondheid van een ander valt niet eens te oordelen. Je kan niet weten hoe moeilijk een persoon het werkelijk heeft tot je in zijn of haar schoenen staat. Is het dan zo slecht dat mensen hulp gaan zoeken?" vraagt CJ zich af.

Zelfdoding

"Alleen in een land waar 1 man op de 37 omkomt door zelfdoding vindt men ererectoren die zoiets tweeten", schrijft Wouter. "Ik denk dat u de tweet van Rik niet begrepen heeft. In een maatschappij waar we constant druk ervaren om gelukkig en succesvol te moeten zijn, zullen psychologen ons niet redden. Integendeel, psychologie pathologiseert wie niet voldoet aan die norm", klinkt het bij Merel.

"Heel juist Rik, of ze geven je maar al te vaak een stempel als onstabiel of ziekelijk... daarvan raak je dan echt in de put. Een hond is ook een remedie tegen eenzaamheid", vindt Annie dan weer.

Dierenrechten

Anderen maken zich zorgen om het lot van honden die in een opwelling gekocht worden. "Corona-lockdowners kopen massaal honden, zonder te beseffen dat men een hond moet opvoeden en er pakweg vijftien jaar voor moet klaarstaan. Bij broodfokmaffia vooral. 't Is geen winkel hé Rik", schrijft een man onder het pseudoniem Old John.

"De hond mag nooit het kind van de rekening zijn, professor! En al zeker geen pleister op een tijdelijke wond. U gaat tegenwind krijgen van dierenorganisaties, geheid én terecht", laat Danny weten.