School tikt meisje op de vingers voor kledij: "Wat mogen ze nog dragen bij warm weer?"

door: STS
Meisje
Afbeelding bron: Facebook Edith Rouzeeuw

Een meisje van 14 jaar is berispt omdat ze op school een topje met dunne bandjes droeg. De tiener uit Seraing kreeg een waarschuwing van een leerkracht.

De school stuurde de ouders een hele waslijst aan kleren die niet gedragen mogen worden. "Wat blijft er voor onze meisjes nog over om te dragen tijdens de warme maanden?", vraagt de moeder van het kind zich af op Facebook.

"Of zoals een lerares zei: we moeten opletten wat betreft de jongens. Hallo zeg, waar gaan we heen? Geef seksuele opvoeding aan al die jongens die leven van pornofilms en internet, in plaats van onze dochters op te sluiten. Bende idioten, ik ben woedend!"

Enkele dagen geleden zorgde een soortgelijk verhaal voor opschudding in Vlaanderen. De eveneens 14-jarige Beatrix Yavuz schreef toen een brief naar de directeur van haar school, het Montfortcollege in Rotselaar.

Ook zij ziet geen probleem met zichtbare bh-bandjes en merkt op dat jongens wel met hun onderbroek uit hun broek mogen rondlopen. Een ongelijke behandeling, vindt het meisje.