Slecht nieuws voor spaarders: Banken laten grote verandering optekenen voor termijnrekeningen

door: MRO
Geld
Afbeelding bron: Pixabay

We merken dat banken een grote verandering hebben doorgevoerd op termijnrekeningen. Die zijn de afgelopen maanden een heel stuk minder interessant geworden doordat banken de rente op termijnrekening sterk hebben laten dalen.

Wie zijn spaargeld op een termijnrekening wil plaatsen moet vaststellen dat de rente flink is gedaald ten opzichte van enkele maanden geleden. Op dit moment domineert één bank het overzicht van Spaargids met termijnrekeningen die de hoogste rente aanbieden en dat is Izola Bank. 

Izola Bank prijkt liefst 8 keer in de top 10 van termijnrekeningen die de hoogste rente aanbieden. Bovenaan staat de termijnrekening op 10 jaar die een netto rente oplevert van 2,59%. Wie spaargeld 1 jaar op een termijnrekening wil plaatsen krijgt bij Izola Bank 2,345% netto rente, meteen het hoogste op dit moment.

Termijnrekening op 3 en 6 maanden

Spaargeld voor een heel korte periode op een termijnrekening zetten, is het meest interessant bij Deutsche Bank. Daar krijg je 2,352 netto rente op een termijn van 3 manden en 2,289% netto rente op 6 maanden.

Bij Argenta, Axa en Crelan is de hoogste netto rente die je op een termijnrekening krijgt intussen gezakt tot 1,89% en deze geldt voor een termijn van 3 jaar. 

We vermelden in dit artikel steeds de netto rente die je ontvangt. Wie een termijnrekening afsluit moet op de bruto rente immers 30% roerende voorheffing betalen.