Lid van Reuzegom, die baas was bij fatale doop van Sandia Dia, mag doctoraatstudent worden op plaats die we allemaal kennen

door: PMN
Sandia Dia overleed in 2018 na een doop bij studentenvereniging Reuzegom

Een oud-lid van de studentenclub Reuzegom heeft goed nieuws gekregen. Het gaat om de persoon die de baas was tijdens de fatale doop van Sanda Dia.

Het was HLN die het nieuws bekendmaakte. Het lid van de Reuzegom, die ook de baas was tijdens de dood van Sandia Dia, gaat opnieuw studeren.

Het lid start als doctoraatstudent aan de UGent. Rector Rik Van de Walle heeft geen bezwaar tegen de aanwerving. "Mochten er toch mensen kritiek hebben, zal ik daar begrip voor opbrengen. Omgekeerd vraag ik hen ook begrip voor de basisprincipes waarop de rechtsstaat is gestoeld", reageert de rector bij Belga.

Volgens het boekje
Na de fatale doop van Sanda Dia werd het lid van Reuzegom geschorst aan de KU Leuven. Hij besloot om daarna zijn studies verder te zetten aan de UGent waar hij nu ook mag gaan doctoreren.

De UGent motiveert zijn beslissing. "De promotor heeft in volle onafhankelijkheid de beslissing tot aanwerving genomen", zegt de woordvoerster.

J.J heeft zelf aan de promotor meegeven wat zijn achtergrond is. Het UGent zegt dat alles volgens de gebruikelijke procedures verlopen.

Veroordeling
De man werd in mei, samen met de andere Reuzegommers door het parket van Antwerpen schuldig bevonden aan onopzettelijke doodslag en onmenselijke behandeling van Sanda Dia. De rechter gaf hen een boete van 400 euro en een werkstraf van 300 uur.

Tags reuzegom