Will Smith spreekt Chris Rock toe in opvallende video na Oscars-incident

door: COS
Will Smith geeft Chris Rock slag in gezicht tijdens Oscars
Afbeelding bron: Photonews

Op de Oscars gebeurde in maart iets wat niemand ooit had verwacht. Na een grap van Chris Rock liep Will Smith het podium op en gaf hij de komiek een slag in het gezicht.

Chris Rock maakte een grap over Jada Pinkett Smith, de echtgenote van Will Smith. De acteur liet die grap niet passeren en gaf Chris een slag in het gezicht, gevolgd door de woorden "Houd de naam van mijn vrouw uit je verdomde mond".

Will excuseerde zich na het incident via een bericht op Instagram. Drie maanden na het incident heeft de acteur een video opgenomen waarin hij zich opnieuw bij verschillende partijen excuseert. Hij legt ook uit waarom hij Chris niet vernoemde in zijn acceptatiespeech: "Alles was wazig op dat moment."

"Ik heb contact gezocht met Chris en hij reageerde dat hij nog niet klaar is om te praten. Wanneer hij dat wel is, zal hij contact zoeken. Chris, aan jou wil ik zeggen: ik verontschuldig me bij jou. Mijn gedrag was onaanvaardbaar en ik ben hier wanneer je klaar bent om te praten", zegt Will in zijn video.

"Ik wil me ook verontschuldigen bij de moeder van Chris. Ik zag een interview van haar. Op dat moment realiseerde ik me niet hoeveel mensen ik op dat moment had pijn gedaan. Ik wil me dus bij haar verontschuldigen en bij Chris' familie, vooral Tony Rock (de jongere broer van Chris, red.). Wij hadden een fantastische band."