Goedele Liekens heeft huidkanker: “Helaas worden de slechte dagen steeds frequenter”

door: COS
Afbeelding bron: Photonews

Vanavond deelt Goedele Liekens erg slecht nieuws. Op sociale media laat ze weten dat ze aan huidkanker lijdt.

Op Facebook deelt Goedele het slechte nieuws met haar volgers. “Jullie weten, het ligt niet in mijn aard om zaken te verbloemen. En ik wil het jullie zelf vertellen. Ik heb huidkanker”, begint ze.

“Het begon enkele maanden geleden met zo'n rare vlek waar dermatologen al jaren voor waarschuwen. Die vlek werd onmiddellijk weggehaald. Toen dat niet voldoende bleek, kwam er een operatie om het ding flink diep uit te snijden.”

Helaas was het al te laat en hebben de kankercellen de weg naar haar klieren gevonden. “Een verdict dat veel mensen moeten aanhoren, ik weet het. Maar ook steeds vaker hoeft dat – dankzij onze goede gezondheidszorg- geen doodsvonnis te zijn.”

Laag pitje

Goedele vertelt verder dat ze zowel goede als slechte dagen heeft. “Helaas worden de slechte dagen steeds frequenter en ben ik genoodzaakt om gedurende enige tijd mijn activiteiten op een laag pitje te zetten: zowel in het federaal parlement, als in de media.”

“‘Opgeven’ is niet mijn beste eigenschap”, sluit Goedele af. Daarnaast roept ze op om opvallende huidvlekjes te laten onderzoeken. Je bent er beter zo snel mogelijk bij. Veel beterschap gewenst, Goedele.