Test-Aankoop geeft simpele, doeltreffende besparingstip: “Meer dan 1000 euro per jaar voor gezin van vier”

door: PMN
Geld - euro
Afbeelding bron: Shutterstock/Vladyslav Starozhylov

De energieprijzen blijven heel erg hoog. Meer en meer Belgen vrezen dat ze hun energiefactuur niet kunnen blijven betalen.

Veel Belgen zullen dus moeten gaan besparen. In dat opzicht heeft Test-Aankoop wel een belangrijke besparingstip.

Je kan op een simpele én doeltreffende al heel wat geld besparen. Dat kan door je op een kortere tijd te douchen.

“Je staat er misschien niet bij stil, maar er stroomt uit een klassieke douchekop wel degelijk 10 liter per minuut. Dit waterverbruik stemt overeen met een volle emmer. Per minuut”, laat Test-Aankoop weten.

“Als je bijvoorbeeld slechts 3 minuten onder de douche zou staan in plaats van 10 minuten, doe je de kosten dalen met 70 %. Per douchebeurt lijkt de besparing maar gering te zijn.”

"Maar als je elke dag een douche neemt, loopt de besparing op tot... honderden euro's per jaar. Voor een gezin van 4 personen zou dat een jaarlijkse besparing van € 1 000 en meer betekenen.”

Vaker douchen dan bad te nemen
Test-Aankoop geeft ook nog mee dat je kan besparen door vaker een douche te nemen dan een bad. Een vol bad bedraagt 150 tot 200 liter water. Zelfs als je tien minuten onder de douche staat, verbruik je minder dan 100 liter water. Regelmatig douchen in plaats van een bad te nemen kan je dus veel besparen op je water - en energieverbruik.

Tags douchen