Alexander De Croo heeft opmerkelijke boodschap voor iedereen: "Het spijt me"

door: STS
Alexander De Croo
Afbeelding bron: Photonews

Eerste minister Alexander De Croo (Open Vld) staat vandaag in alle kranten. Niet met een interview, maar met een paginagrote politieke advertentie.

Daarin verontschuldigt de premier zich voor de gang van zaken in de politiek de jongste tijd. "U hebt de voorbije tijd wellicht met grote ogen naar de politiek gekeken. Het is iedere dag in de krant te lezen: politici die liever ruzie maken dan met elkaar samenwerken. Het leek alle dagen wel iets", klinkt het.

"Dit is niet wat ik voor ogen had toen ik drie jaar geleden aan mijn opdracht begon", lezen we verder. De premier zegt dat het ontbreekt aan teamwerk en dat politici te hard met elkaar omgaan.

Hij steekt ook de hand in eigen boezem. "Politici zijn soms zo met zichzelf bezig dat ze vergeten voor wie en voor wat ze moeten werken. Ik werp geen steen. We hebben ons hier allemaal van tijd tot tijd schuldig aan gemaakt. Ook ik heb fouten begaan, en dat spijt mij."

De premier pleit voor meer samenwerking, en een streven naar verbinding in plaats van verdeeldheid. Hij zegt verder geen beloftes te willen doen, op één na: "Ik zal keihard werken - samen met anderen - om u een betere politiek te geven."