Annelies Verlinden waarschuwt iedereen: "Uiteraard kan ook de politie controleren"

door: STS
Annelies Verlinden
Afbeelding bron: Photonews

Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden waarschuwt dat er gecontroleerd zal worden op het gebruik van het Covid Safe Ticket (coronapas) in de horeca en de fitnessruimtes.

"Ik heb bijzonder veel vertrouwen in de eigenaars en uitbaters van horecazaken en fitnesscentra. We hebben ook al gezien dat zij soms vragende partij waren om een coronapas te gebruiken", stelde Verlinden (CD&V) op VTM.

"Dus ik denk niet dat die controle nu de voornaamste doelstelling is. Maar uiteraard kan er gecontroleerd worden door de arbeidsinspectie, om ervoor te zorgen dat alles binnen een veilige context kan gebeuren."

"Uiteraard kan ook de politie controleren, maar intussen hebben zij ook heel wat normale taken die zijn teruggekeerd. Het is de bedoeling dat iedereen de regels naleeft, ook omwille van eerlijke concurrentie. Het zou niet erg fair zijn dat bepaalde zaken zich wel aan de regels houden en andere zaken dat niet doen."

"Dus kan er gecontroleerd worden. We gaan met de politie bespreken hoe we dat het beste kunnen organiseren. Maar we gaan dat doen met veel respect, en met veel vertrouwen in de eigenaars en organisatoren."

Download nu de gratis app van Redactie24