Bart De Wever in alle staten: "Ze willen ook ons vermoorden!"

door: STS
Bart De Wever
Afbeelding bron: Photonews

N-VA-voorzitter Bart De Wever heeft in 'De Tafel van Gert' zijn mening gegeven over het conflict tussen Hamas en Israël. Hij noemt de oorlog "een dramatische vergissing" en waarschuwt voor Hamas.

"Hamas is een terreurbeweging, die geven geen bal om de Palestijnen ", sprak De Wever in de talkshow van Gert Verhulst.

"De aanval op Israël hebben ze uitgevoerd omdat ze wisten: nu gaat Israël binnenvallen, er gaan veel burgerdoden vallen. Die beelden gaan de wereld rond en dan hebben we wat we willen: Israël geïsoleerd, antisemitisme dat opkomt, misschien terreuraanslagen die in Europa worden gepleegd."

"Dit zijn mensen die het niet goed voor hebben met ons. Hamas wil voor alle duidelijkheid ook ons vermoorden. Dus als ik moet kiezen tussen Hamas of Israël zeg ik altijd Israël."

"Ik ben absoluut niet tegen de Palestijnen. Ik kies tegen terreur en tegen Hamas. Israël is een democratie en een westers land, en ze waren slachtoffer op 7 oktober."

"De oorlog die ze nu voeren, is een dramatische vergissing van Israël. Ik zeg dat ook tegen alle vrienden en contacten die ik daar heb: het is een dramatische vergissing wat jullie nu doen. Dat gaat decennialang de wereld onstabiel maken en jullie land isoleren."