Bouchez spreekt minister Van der Straeten flagrant tegen: "Toch spanning in deze regering"

door: MRO
Georges Louis Bouchez en Tinne Van der Straeten
Afbeelding bron: Photonews

Er zit een kink in de kabel tussen de liberalen en de groenen en dat heeft alles te maken met de sluiting van de kerncentrales. MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez spreekt federaal minister voor Energie Tinne Van der Straeten (Groen) flagrant tegen.

"De beslissing is heel duidelijk genomen. Wij bevestigen de wettelijke uitstapkalender dus de 7 kerncentrales gaan toe. Maar we gaan wel in november 2021 evalueren waar we staan, hoe ver we geraakt zijn en wat de gevolgen van het beleid zijn", zei Tinne Van der Straeten in Terzake.

Georges-Louis Bouchez reageert met een heel ander verhaal. "Het regeerakkoord bepaalt dat er in november 2021 een evaluatie komt over de haalbaarheid van de kernuitstap. Er zal een garantie moeten zijn voor de bevoorradingszekerheid en voor een redelijke prijs voor particulieren en consumenten."

Politiek journalist Ivan De Vadder maakt er zich een kritische bedenking bij. "Er zit toch geregeld spanning tussen blauw en groen in deze regering hoezeer men die ook toedekken met de mantel van de perfecte samenwerking."