Carl Devos fileert politiek na afgang: "Van kwaad naar erger naar gênant"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

Professor Politicologie Carl Devos vindt dat de politiek een bijzonder slechte beurt maakt nu de Raad van State haar heeft teruggefloten.

"Vorige week zei ik nog: het gaat van kwaad naar erger. Nu gaat het van erger naar gênant", vatte Devos het samen op Radio 1.

Ook de kritiek vanuit de eigen rangen doet de politiek geen goed, stelt hij. "De bevolking, die de maatregelen moet respecteren, pikt dat ook op. De bevolking ziet de beleidsmakers zélf het beleid ondermijnen."

"Dat is nefast voor de geloofwaardigheid van het beleid en nefast voor de geloofwaardigheid van de politiek."

Petra De Sutter

"Het is toch bijna niet uit te leggen waarom vice-premier Petra De Sutter tevreden reageert op het feit dat de Raad van State een beslissing van het Overlegcomité, dus ook van haar regering, schorst."

"Dat is toch bijna niet uit te leggen waarom je daar als politica tevreden op reageert. Maar zij is niet alleen, ook voordien hadden anderen al gezegd dat het een foute beslissing was, zoals Paul Magnette.

Vreselijk

"Er komen dingen naar boven die we al anderhalf tot twee jaar kennen. Het is een onvoldoende doordacht beleid, het berust te veel op willekeur."

"Het is absoluut vreselijk om vast te stellen hoe de politiek met zichzelf omgaat. Ik hoor van politici dat ze met de handen in het haar zitten. Die vinden het even erg, die begrijpen het zelf soms ook niet."

Download nu de gratis app van Redactie24