"Crimineel onverantwoordelijk, het gaat hen er niet om dat mensen hun licht blijft branden"

door: STS
Egbert Lachaert
Afbeelding bron: Photonews

Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert schaart zich achter de kernuitstap. Tegelijk vindt hij dat de N-VA zich constructiever moet opstellen in dat dossier.

"Het is uitbater Engie die de deur van de kerncentrales dichtdoet. Dus hebben we een andere optie om te zorgen dat het licht blijft branden", zei Lachaert op Eén.

"Als we weten dat de nucleaire piste geen optie meer is en als de houding van de N-VA dan is dat er nooit ofte nimmer een vergunning zal komen voor een centrale die een alternatief kan zijn, dan vind ik dat crimineel onverantwoordelijk."

"Want als het licht dan uitgaat, zal dat ook de verantwoordelijkheid zijn van Bart De Wever en N-VA, die niet naar oplossingen wil zoeken maar eigenlijk gewoon een politiek spel speelt om de eigen partij te profileren. Sorry, maar dat zullen de mensen niet pikken."

"Als de N-VA zegt: wij wensen daar zelfs niet aan mee te werken... Goed: wees dan gewoon eerlijk tegen de mensen dat je eigenlijk gewoon een politiek spel aan het spelen bent. En dat het je er niet om te doen is dat de mensen op het einde hun licht nog kunnen laten branden."

"Dan ben je puur politieke spelletjes aan het spelen. Ik zou toch meer verantwoordelijkheidszin verwachten dan dat men gewoon niet wil praten om te zorgen dat er oplossingen komen."

Blijf op de hoogte met de gratis app van Redactie24