"De werkende klasse die ons land doet draaien zal opnieuw de rekening betalen"

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews

Er kwam al luide kritiek vanuit de rechtse oppositiehoek op de regering-De Croo, maar ook aan de linkerzijde blijft het niet stil. PVDA-voorzitter Peter Mertens uit zijn ongenoegen.

Dat er geen miljonairstaks komt, is voor Mertens onaanvaardbaar. "De sociale ongelijkheid in ons land is groter dan ooit. Maar de liberalen halen hun slag thuis: er komt géén miljonairstaks. De werkende klasse die ons land doet draaien, zal opnieuw de rekening betalen. Wij zullen ons daar hard tegen verzetten, in het parlement en op straat."

Over het minimumpensioen van 1500, waar ook PDVA voor heeft gestreden, is binnen de regering nog onduidelijkheid. "Het resultaat van vier jaar volgehouden campagne", benadrukt Mertens.

"Maar de strijd is nog niet gestreden. Er blijven grote vragen over het precieze bedrag, over de timing en de financiering. Bovendien komen twee op drie mensen niet in aanmerking omdat ze geen 45 jaar loopbaan kunnen voorleggen. Wij willen 1.500 euro netto, nu en voor iedereen."

"Na bijna 500 dagen politiek stratego en slecht theater krijgen we uiteindelijk grotendeels hetzelfde liberale beleid als de regering Michel, die door de kiezer op 26 mei nochtans hard werd afgestraft."

"Blijkbaar hebben de klassieke partijen dat signaal nog altijd niet begrepen. Hier hebben de mensen niet voor gestemd", besluit Mertens, die een "sterke en sociale linkse oppositie belooft, in het noorden en het zuiden van dit land, in het parlement en op straat."