De Wever: "Het blijft wachten op één hervorming die de werkenden beloont"

door: MRO
Bart De Wever en Paul Magnette
Afbeelding bron: Photonews

Bart De Wever neemt de regering-De Croo flink op de korrel. De voorzitter van N-VA stelt dat er veel geld wordt uitgetrokken om uitkeringen te verhogen, maar dat de werkenden niet worden beloond. 

"Als je geld gaat geven puur om uitkeringen te verhogen, dan moet werken ook lonender worden. Dat is toch evident", stelt Bart De Wever in De Wereld Vandaag op Radio 1.

"Zelfs de langdurig werklozen is men enorm aan het bij spekken, daar zijn grote budgetten voor voorzien." Hij ziet dat de liberalen nu het pad van de vorige Zweedse regering volledig verlaten.

"Nog geen twee jaar geleden waren we in een Zweedse regering over de degressiviteit van dat soort uitkeringen aan het praten. N-VA en VLD pleitten voor de eindigheid van dit soort uitkeringen en twee jaar later krijg je dan een zegetweet van een liberale premier die zegt: 'hoera, we gaan alle uitkeringen verhogen'."

"Ondertussen blijft het wachten op één hervorming die de werkenden beloont of die de activiteitsgraad zou kunnen verhogen. Ik zie die nergens en daarmee is de toon gezet."

"Na corona zal die sluier van corona wegvallen en echt bloot komen te liggen wat voor regering we nu hebben: een regering zonder meerderheid in Vlaanderen en die onze belangen ook niet dient."