Dedecker snoeihard voor regering-De Croo: "Ik zou rood aanlopen van schaamte"

door: MRO
Jean-Marie Dedecker
Afbeelding bron: Photonews

Jean-Marie Dedecker heeft fors uitgehaald naar de regering-De Croo in de Kamer. Hij deed dat naar aanleiding van de uitspraak van de rechter die oordeelde dat de huidige basis voor de coronamaatregelen ongrondwettelijk is.

"U werd terecht teruggefloten door een rechter in eerste aanleg in Brussel. Uw linkse regering doet niks liever dan het vingertje opsteken in de wereld, als het over de mensenrechten gaat en nu wordt u zelf gedagvaard door de Liga voor Mensenrechten en u wordt ook nog veroordeeld."

"En dat voor uw linkse regering die zo graag het vingertje opsteekt. Ik zou rood aanlopen van schaamte of minstens blauw zijn van woede", aldus Jean-Marie Dedecker.
"Als het niet zo triest was, zou men denken dat het een aprilgrap is. De rechterlijke macht roept de uitvoerende macht terug, omdat ze geen rekening houdt met de wetgevende macht."

"U steekt zich altijd weg achter de rug van experten en van kijkbuisvirologen om een sterk, draconisch beleid te voeren. Minderjarigen worden in de bak gestoken, pizzadozen worden geteld en nog meer van dat."

"U weigert echter te luisteren naar de waarschuwingen van grondwetspecialisten al maandenlang voor de wijze waarop u onze fundamentele grondrechten en onze vrijheden verkracht. U gaat nu in beroep, wat uw volste recht is. Op 28 oktober vorig jaar oordeelde datzelfde hof van beroep in Brussel al dat het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens niet werd gerespecteerd."

"Wanneer zal de regering van socialisten, liberalen, ecologisten en christendemocraten de mensenrechten, de Grondwet en het Parlement respecteren?"