Ferm verwijt: "Bart De Wever is mee verantwoordelijk voor de aanslagen"

door: STS
Bart De Wever
Afbeelding bron: Photonews

Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) krijgt een stevig verwijt van Vlaams Parlementslid Filip Dewinter (Vlaams Belang).

Die laatste vindt dat het stadsbestuur niet genoeg doet om het gebruik van drugs af te raden en komt met een label voor horecazaken. "Zeg nee tegen drugs. Het dealen of gebruiken van drugs in deze horecazaak wordt onmiddellijk gemeld aan de politie", staat er op het label.

"Zo'n label is noodzakelijk omdat de drugsaanslagen slechts het topje van de ijsberg zijn. Daaronder zitten de druggebruikers. Die financieren door hun gebruik de drugsmaffia", zei Filip Dewinter op ATV.

"Zonder gebruikers geen maffia, en zonder maffia geen aanslagen. Die druggebruikers zijn onrechtstreeks mee verantwoordelijk, medeplichtig zelfs, aan de aanslagen."

"Ik heb het idee opgepikt in de Verenigde Staten. Het betekent dat in de handelszaken met het label men bij het vaststellen van het dealen of gebruiken van drugs onmiddellijk de politie verwittigt."

"Het is de taak van het stadsbestuur om ontradingscampagnes te voeren, maar het weigert dat, wat neerkomt op een gedoogbeleid. Daardoor is Bart De Wever onrechtstreeks mee verantwoordelijk voor de aanslagen."