Filip Dewinter wil drastisch ingrijpen: "Het leger moet nu worden ingezet"

door: STS
Filip Dewinter
Afbeelding bron: Photonews

Filip Dewinter van Vlaams Belang denkt dat de grote middelen moeten ingezet worden om de drugsproblematiek in Antwerpen aan te pakken.

"We stellen vandaag vast dat er wijken overgenomen zijn - een soort vijandelijke overname door de drugsmaffia", stelde Dewinter op Canvas.

"En dat de drugsmaffiabazen het gezag van de burgemeester en de politiecommissarissen hebben vervangen. Dat zij uiteindelijk het gezag zijn. En dat die criminele onderwereld de legale bovenwereld heeft vervangen."

"En dus moet burgemeester De Wever durven ingrijpen met alle middelen waarover hij - maar ook de overheid - beschikt. Dit gaat het gezag van Bart De Wever en zijn burgemeesterschap ver te boven. Ik denk dat de federale regering moet ingrijpen en dat desnoods het leger moet ingezet worden in Antwerpen."

De Wever heeft wel oren naar het idee: "Het leger zou een nuttige rol kunnen spelen om statische bewakingsopdrachten uit te voeren. Maar niet om politioneel werk te verrichten, daar zijn ze ook niet voor opgeleid."

Gebruik nu de gratis app van Redactie24