Francken benoemt problemen van Vivaldi: “Vlaming heeft gestemd, maar krijgt het omgekeerde”

door: MRO
Theo Francken
Afbeelding bron: Photonews

De partners uit de Vivaldi-regering gingen de afgelopen weken voortdurend openlijk met elkaar in de clinch. Theo Francken (N-VA) neemt het beleid van de regering-De Croo flink op de korrel.

“Dit is niet echt een regering. Dit zijn zeven partijen die maar samen proberen er iets van te maken en dat lukt niet echt. Ze hebben besloten om de twee grootste partijen van het land, N-VA en Vlaams Belang, buitenspel te zetten.”

“Ze hebben dan een linkse regering gemaakt met hun traditionele clubje. Je ziet nu dat ze ideologisch op een zeer grote bandbreedte zitten tussen MR dat redelijk rechts is en Ecolo dat zeer woke en links is. Het is dan heel moeilijk om compromissen te vinden.”

Theo Francken ziet tal van problemen en foute keuzes opduiken. “De begroting is compleet ontspoord. Voor een deel kan je dat begrijpen omdat de economie tijdens de corona-crisis moest ondersteund worden. Maar de slechtste begroting na Roemenië van heel Europa, dat is nog een ander paar mouwen.”

“Ook in die andere landen was er corona en moesten maatregelen genomen worden, maar hier heeft men helemaal niet gekeken naar de beurs en dat betalen we nu cash.”

“De begrotingsdiscipline is er absoluut niet, de PS beloofde de terugkeer naar het hart want ze vonden onze regering een harteloze regering. Het hart is misschien terug, maar het verstand is gaan lopen.”

“Op vlak van het energiebeleid durft men geen keuzes maken. Na heel veel gepalaver gaat men proberen om de twee jongste kerncentrales te verlengen. Dat gaat misschien zelfs niet lukken of heel zwaar betaald moeten worden.”

“Men kiest dan voor gascentrales die zwaar gesubsidieerd moeten worden, die CO2 uitstoten en die helemaal niet duurzaam zijn. Dat laat men dan bouwen door een Chinees staatsbedrijf.”

“Men repatrieert IS-vrouwen die na enkele maanden vrijgelaten worden zonder aandacht te hebben voor de echte veiligheidsissues en bezorgdheden van de Vlaming.”

“De Vlaming heeft wel gestemd, maar krijgt het omgekeerde”, besluit hij. Bekijk het gesprek met Theo Francken in onderstaande video.