Frank Vandenbroucke gaat op de rem staan in aanloop naar het Overlegcomité

door: MRO
Frank Vandenbroucke
Afbeelding bron: Photonews

Woensdag staat er een nieuw Overlegcomité op het programma. Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) laat tussen de regels verstaan dat de bevolking nog niet moet rekenen op grote versoepelingen.

"Het is duidelijk dat we een perspectief moeten creëren. Maar tegelijkertijd moeten we ervoor zorgen dat onze ziekenhuizen het aankunnen. Eind maart waren er nog maar 39 plaatsen vrij op intensieve zorg voor heel België", zo schetst Frank Vandenbroucke de situatie bij VTM Nieuws.

De grote versoepelingen kunnen er wat hem betreft pas komen als de druk op de ziekenhuizen voldoende is afgenomen.

"Als onze ziekenhuizen in een meer veilige situatie zijn beland en als we terug voor iedereen die daar nood aan heeft goede gezondheidszorg kunnen aanbieden, dan kan je veilig versoepelen. Daarover moet de discussie gaan."

"Het is belangrijk voor mij dat we niet pokeren met de draagkracht van onze ziekenhuizen, van het personeel in onze ziekenhuizen, want dan nemen we risico's met de gezondheid van iedereen. We hebben allemaal dat systeem nodig."

"Het is belangrijk dat we stappen kunnen zetten naar het normale leven, maar we moeten dat kunnen doen zonder dat we risico's nemen voor ons gezondheidszorgsysteem."