"Geen enkel nut maar kost pakken belastinggeld": Vlaams Belang wil senaat afschaffen

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews

De staatsstructuur van ons land blijft ook na de samenstelling van de nieuwe regering ter discussie staan. Het regeerakkoord schept volgens Vlaams Belang weinig duidelijkheid over de senaat. De partij roept dan ook op om dit orgaan af te schaffen.

De senaat staat al enkele jaren ter discussie. "Het is onbegrijpelijk," zegt fractievoorzitter Guy D'haeseleer (Vlaams Belang). "Dat men nog altijd niet kan, durft of wil beslissen om de Senaat zonder meer af te schaffen zodra dat kan.” 

“Die instelling heeft nu toch wel meer dan voldoende bewezen dat ze geen enkel nut meer heeft in het besturen van dit land, maar zij kost wel pakken belastinggeld. En dat terwijl dit land opgescheept zit met een bodemloze schuldenput, een gigantisch begrotingstekort, kreunt onder een loodzware belastingdruk en heel wat burgers nauwelijks de eindjes aan elkaar kunnen knopen.” 

Volgens Vlaams Belang heeft de senaat sinds 2014 amper zes wetgevende teksten gestemd, of eentje per jaar. De kosten voor de voorbije zes jaar bedragen 250 miljoen euro.