Herman De Croo laat zich uit over het premierschap van zijn zoon Alexander

door: MRO
Herman en Alexander De Croo
Afbeelding bron: Photonews

Herman De Croo, de vader van premier Alexander De Croo, heeft gesproken over de job die zijn zoon momenteel uitvoert. "Nu premier zijn is één van de moeilijkste jobs", klinkt het.

"Nu premier zijn, en ik wil geen oordeel vellen over mijn zoon, is één van de moeilijkste jobs die men heeft. Men zal afgerekend worden omdat men het symbool is van een politiek", stelt Herman De Croo bij Vlaamsparlement.tv

"Men moet de eenparigheid en de eendracht houden anders gaat het moeilijk of niet. Men moet het opperste belang vooropstellen, dat is haven en goed bewaren en dat wil zeggen leven en goederen redden."

"Men zal waarschijnlijk de corona-regering zijn geweest. Hopelijk komt het goed uit voor de bevolking. Het is een heel zware last, er moet enorm veel consensus zijn en ik denk dat hij er goed aan doet om de consensus met verstandige mannen en vrouwen uit de andere regeringen zo eendrachtig mogelijk te houden."

"We zitten allemaal op het schamel bootje van de risico inhoudende pandemie dus laat ons toch niet discussiëren en de roeispanen in dezelfde richting gebruiken om de haven te bereiken."

"Alexander woont naast mijn deur, hij is een sociaal voelende tolerante liberaal. Hij is een ingenieur, hij kan perfect begroting lezen wat niet altijd de gave is van éénieder."