Holebi-politici reageren vol afschuw op moord in Beveren: "Dit raakt me in mijn wezen"

door: STS
Regenboogvlag
Afbeelding bron: Photonews

De moord op een homoseksuele man in Beveren laat ook de politiek niet onberoerd. En met name de holebi's die in de politiek actief zijn natuurlijk. Wij verzamelden enkele reacties.

"Ik veroordeel ten zeerste de homofobe misdaad in Beveren", schrijft voormalig premier Elio Di Rupo op sociale media. "We moeten ervoor zorgen dat zo'n daden nooit meer plaatsvinden. Mijn gedachten gaan uit naar de familie en naasten van het slachtoffer."

"Afschuw. Verdriet. Medeleven", schrijft minister Petra De Sutter (Groen) op Twitter. "Wat drijft mensen zover in hun haat dat ze een man vermoorden, enkel en alleen omdat hij op mannen valt? Laten we deze laffe moord in de meest krachtige verwoordingen veroordelen. En volledig komaf maken met homo- en transfobie, ook hier bij ons."

"Jezelf zijn bekopen met je eigen leven. Zoiets verwacht je in Tsjetsjenië, niet in Vlaanderen. Diep medeleven met familie, diep afschuw voor wie in staat is tot dergelijke moord", liet Lorin Parys (N-VA) weten.

"Als het effectief om homohaat blijkt te gaan, raakt me dat in mijn wezen", zegt Brussels staatssecretaris Pascal Smet in Het Laatste Nieuws. "Het gaat om de persoon die je bent, iets waarin niet te kiezen valt. We moeten mensen blijven aanspreken op hun gedrag. Hen confronteren bij een vreemde opmerking."