Interessant: Nieuwe staatsbon niet uitgesloten: "Dan zal het tijdens die maand zijn"

door: STS
Geld
Afbeelding bron: Pixabay

Het valt niet uit te sluiten dat er voor het einde van het jaar nog een staatsbon van de overheid uitgegeven wordt. Dat zegt minister Vincent Van Peteghem.

De staatsbon met een looptijd van een jaar en een nettorente van 2,81% waarop mensen eind augustus konden intekenen, was een groot succes. Er werd 21,9 miljard euro opgehaald. Maar het zette de banken niet aan tot het verhogen van de rente op spaarrekeningen.

"Ja, het is mogelijk dat we in december opnieuw een staatsbon gaan uitbrengen, en ook weer met een verlaagde roerende voorheffing", zei minister van Financiën Vincent Van Peteghem (cd&v) op VTM.

"Maar we zullen natuurlijk moeten kijken naar wat de context op dat moment is. Als we zien dat geen enkele bank gaat bewegen of dat de grootbanken niet in beweging gaan komen, dan moeten we daar een duw aan blijven geven. Dan moeten we die sector in beweging gaan zetten."

"We hebben gezien dat dat kan. Dat we de spaarder in beweging kunnen zetten met die staatsbon. En dan kunnen we dat op dat ogenblik opnieuw doen."