Joachim Coens neemt duidelijk standpunt in over coronapas en stelt voorwaarde

door: STS
Joachim Coens
Afbeelding bron: Photonews

CD&V-voorzitter Joachim Coens laat verstaan zeker geen tegenstander te zijn van het gebruik van een coronapas voor kleine feesten.

Voor Vooruit-voorzitter Conner Rousseau liet al verstaan dat het Covid Safe Ticket wat hem betreft niet enkel voor evenementen gebruikt hoeft te worden, maar ook voor bedrijfsfeesten of huwelijken.

"Er zijn heel veel mensen die kleinere feesten zoals huwelijksfeesten willen laten doorgaan", zei Joachim Coens daarop op Radio 1.

Gevaccineerd

"Belangrijk voor ons is dat we nu in een fase zitten waarin mensen de kans hebben gehad om gevaccineerd te worden."

"Vroeger was dat een probleem, omdat mensen de kans nog niet hadden gekregen. Zo kreeg je discriminatie, omdat er enkel een feest zou kunnen doorgaan voor zij die gevaccineerd werden."

"Nu dat straks bijna iedereen de kans gehad heeft om twee keer gevaccineerd te worden, denk ik dat het inzetten van gelijk welk middel om festiviteiten van kleinere schaal toe te laten, ook bekeken moet worden."

Pasjesmaatschappij

"We moeten opletten voor een pasjesmaatschappij, waarbij je voor alles een pasje nodig hebt. Maar het gaat over een overgangsfase, tot het weer veilig is. Daarna zal het weer verdwijnen. We moeten zo snel mogelijk dingen die veilig zijn mogelijk maken."

Een coronapas om op restaurant of op café te gaan, noemt Coens "niet nodig".