Kristof Calvo krijgt nog maar eens Twitter over zich: “Daar droomt u al jaren van”

door: BVDO
Kristof Calvo
Afbeelding bron: Photonews

We kunnen er niet omheen vandaag, maar Jean-Marie Dedecker is gespreksonderwerp nummer 1. Zijn uitspraken over de terrassen die in Middelkerke op 1 mei openen gaan het land rond.

Jean-Marie Dedecker en viroloog Marc Van Ranst zijn vanavond te gast in ‘Ter Zake’. Iets dat Kristof Calvo (Groen) tot twitteren dwingt. “Redacties bepalen uiteraard zelf hun gasten. Maar het steevast opvoeren van de burgemeester van Middelkerke is megafoon voor onverantwoorde spektakelpolitiek”, schrijft Calvo. “Het is een dorp met nog geen 20 000 inwoners. Zo wordt eigenlijk elke burgemeester aangemoedigd om gekke dingen te doen.”

De reacties bleven niet uit op die tweet. “Wat een schandalige opmerking is dat? Dat burgemeesterken heeft in zijn carrière heel wat meer voorkeurstemmen gehaald dan u ooit zal doen! En hij heeft het lef gehad zijn eigen partij op te richten. Daar droomt u al jaren van maar u hebt de moed niet”, schrijft Hans als reactie.

“Kristof, ik hoor zo graag uw commentaar, het hoort werkelijk thuis in de muppetshow. Gij waart ook gedurende jaren het hilarisch spektakel in de politiek, maar de COVID is iets voor sérieuse mensen, dus blijf er tussen uit”, klinkt het bij Egide.

“Moeten altijd zo neerbuigend doen die groenen. Vraag me echt af wat soort van opvoeding de groenen krijgen om zo narcistisch te zijn”, zegt Kevin.

“Gekke dingen doen ? Relatief begrip”, vult Peter aan. “Het is eerder mijn indruk dat ‘anderen’ sinds maart 2020 ‘gekke dingen doen’, wat een understatement is voor zinloze, contra-productieve en alleszins disproportioneel vrijheidsbeperkende maatregelen.”

“Ik zou zeggen, get real, maar vooral get lost!”, is Sofie kort en krachtig.