Kritiek op verregaand CD&V-voorstel over roken: "Stop met mensen te behandelen als kleine kinderen"

door: STS
Roken
Afbeelding bron: pexels

Bij CD&V ligt een opmerkelijk voorstel inzake tabak op tafel. Dat houdt in dat de verkoop ervan verboden zou worden aan iedereen die geboren is na het jaar 2010.

In december houden de christendemocraten een ideologisch congres, waarbij de leden een reeks voorstellen voorgelegd zullen krijgen, waaronder het verbod van tabak voor iedereen die na 2010 geboren is.

Wij vroegen op onze Facebookpagina naar de mening van de lezers over dit idee.

"Ze moeten stoppen met mensen te behandelen als kleine kinderen. Ze zijn precies hun eigen jeugd vergeten", stelt Fanny.

"Kan het nog belachelijker? Als je wil roken, rook je toch, wat is dat nu voor zever. En ik ben een niet-roker", zegt Carlos.

"Neem alle rookwaren gewoon uit de handel, dan is iedereen rookvrij. Simpele oplossing. Iets wat er niet is, kan je ook niet consumeren. Iedereen wordt er gezonder van", zegt Vera.

"Ze waren ooit de grootste partij van België en nu halen ze nog 10% en komen ze af met voorstellen waarbij een mens zich afvraagt: zijn ze nog normaal?", stelt Gerard.

"Onbeschrijfelijk. Straks gaan ze nog zeggen welke kleren of onderbroek we moeten dragen", schrijft Christiane.

"En dan zijn ze verwonderd dat de mensen doorslaan. Niets mag nog, behalve werken en betalen", vindt Diane.

"Prima, mag ook algemeen, niet enkel voor wie na 2010 geboren is", vindt Evelien.

"Dan zouden ze beter alcohol verbieden. Ik ben noch roker, noch drinker, maar met drinken berokken je meer schade aan anderen dan met roken", stelt Lieven.

"Ik denk dat ze er beter voor zorgen dat de energieprijzen betaalbaar blijven, in plaats van weeral iets te verbieden en te zeggen wat we mogen doen", vindt Danny.