Meyrem Almaci (Groen) panikeert niet: “Dat is mijn advies aan de partij”

door: MRO
Meyrem Almaci
Afbeelding bron: Photonews

Groen deed het niet altijd even goed in de meest recente peilingen. Voor Meyrem Almaci is dat absoluut geen reden tot paniek. “Er is in de geschiedenis nooit meer een moment geweest waarop de groene politiek meer relevant was dan vandaag.”

“Je krijg een dynamiek waarbij de politiek opgejaagd wordt door peilingen die om de drie maanden komen en meer de realiteit maken dan ze weergeven want je bent dan afhankelijk van wat op dat moment wel of niet in de media is.”

“Over Groen wordt veel geschreven dat naast de kwestie is. Die peilingen zijn voor ons al een hele tijd stabiel tussen 8 en 10 procent. Kort voor de verkiezingen, in de laatste race gebeurt er nog veel”, aldus Meyrem Almaci bij Redactie24.

“De analyses zijn vaak diametraal tegenover elkaar en vaak vallen de resultaten ook binnen de foutenmarge. Ga er op een gezonde manier mee om, maar laat dat niet je agenda leiden.”

“Ik heb geleerd met de jaren om mijn hoofd koel te houden en koers te houden. Dat is ook mijn advies aan de partij. Dit is het moment om een doorstart te maken met een nieuw en fris gezicht. Dit is ook goed voor de partij.”

“Ik ben niet voor spektakelpolitiek, maar gedreven door de waarden. Dat is bij ons solidariteit, rechtvaardigheid en aandacht voor de draagkracht van de mensen en de planeet. Er is in de geschiedenis nooit meer een moment geweest waarop de groene politiek meer relevant was dan vandaag.”

Bekijk het gesprek met Meyrem Almaci in onderstaande video.