Meyrem Almaci wil ‘operatie rechtvaardigheid’: “Overheid mag geen geld verspillen”

door: MRO
Meyrem Almaci
Afbeelding bron: Photonews

De fiscale druk ligt zeer hoog in ons land. Meyrem Almaci (Groen) vindt dat de overheid moet zorgen dat het het geld beter wordt besteed en spreekt van een ‘operatie rechtvaardigheid’.

We betalen heel veel belastingen in ons land en het verschil tussen werken en niet werken is soms zeer klein. “Hoe zorg je ervoor dat werken meer loont? Dat is een terechte vraag die ik mij als progressieve politica stel."

"Moet een alleenstaande moeder voor 50 euro verschil per maand zo hard gaan werken? Dat is een terechte vraag. Het verhogen van de lage en middeninkomens is daarom voor ons heel belangrijk. Dat hebben we met Vivaldi beslist omdat dat een belangrijke voorwaarde om uit de ‘uitkeringsval’ te komen en om armoede te bestrijden want er zijn heel veel werkende armen”, aldus Almaci.

“Wij vinden ook dat er wat aan de loonnormwet moet gebeuren zodanig dat mensen meer overhouden, dat werk meer loont.” Meyrem Almaci ziet dat er nog wel wat werk op de plank ligt en wil een ‘operatie rechtvaardigheid’.

“Een overheid moet een partner zijn van de burgers, moet efficiënt werken en mag geen geld verspillen. De fiscale druk op de lonen moet omlaag.”

“Het is een structurele vraag naar zorg dat de overheidsmiddelen beter worden besteed. Ik denk dat we daar een operatie rechtvaardigheid moeten doen.”

“We hebben een fiscale kerstboom met heel veel uitzonderingen, vaak voor mensen die hun weg kennen of die het al goed hebben. We moeten er over durven praten over we daar niet in moeten wieden.”

Bekijk het gesprek met Meyrem Almaci in onderstaande video.