Open VLD grijpt heel drastisch in na slechte verkiezingsuitslag

door: BVDO
Alexander De Croo
Afbeelding bron: Photonews

Gisteren werd al snel duidelijk dat Open VLD het niet goed gedaan had in de verkiezingen. Dat leidt nu tot een zeer drastische beslissing.

De uitslagen van Open VLD in de verkiezingen van zondag waren niet goed. Voorzitter Tom Ongena hield zondag al de eer aan zichzelf. Maar de partij van ontslagnemend premier Alexander de Croo gaat nu nog een stapje verder, zo laat het partijbestuur weten.

“Het partijbestuur dankt premier Alexander De Croo voor zijn werk tijdens deze campagne, alsook voor hoe hij ons land de voorbije jaren waardig heeft geleid. Het partijbestuur bedankte ook voorzitter Tom Ongena, die tijdens een moeilijke periode de partij heeft klaargestoomd voor de campagne”, klinkt het in een mededeling.

Het blijft niet enkel bij het ontslag van de voorzitter. “Het partijbestuur en de partijvoorzitter nemen vandaag ook de collectieve verantwoordelijkheid voor deze verkiezingsnederlaag. Een herbronning van de partij is de eerste prioriteit. Zowel de partijvoorzitter als het partijbestuur dienen dus collectief hun ontslag in.”

Dat betekent dat de partij nieuwe interne verkiezingen zal organiseren, nog voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Tot slot schaarde het partijbestuur zich ook achter de keuze om op alle niveaus voor de oppositie te kiezen.

Volg Redactie24 nu ook via WhatsApp