Opnieuw forse kritiek op Vandenbroucke: “Hij moet daarmee stoppen”

door: BVDO
Frank Vandenbroucke
Afbeelding bron: Photonews

MR blijft ijveren voor het uitvoeren van de aangekondigde versoepelingen. De huidige evolutie van de coronacijfers mag daar geen invloed op hebben.

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) blijft erop hameren dat de aangekondigde versoepelingen geen zekerheid zijn, maar afhangen van de evolutie van de coronacijfers in ons land.

Bij de Waalse liberalen is totaal geen begrip voor die houding. “De minister van Volksgezondheid moet stoppen met het vertrouwen en moreel van de Belgen te ondermijnen. De maatregelen in België zijn op veel vlakken strikter dan in andere landen, zowel de duur als de bubbel van 1. Terrassen gaan op 8/5 open. Dat is een engagement!”, zei voorzitter Georges-Louis Bouchez bij RTL/TVI.

Partijgenoot Denis Ducarme had op zaterdag al uitgehaald naar Vandenbroucke in La Libre Belgique. “Met het smalende toontje waarop Vandenbroucke na het Overlegcomité komt zeggen dat zelfs de versoepelingen voor de horeca en voor de contactberoepen geen verworvenheden zijn”, klonk het toen.