Opnieuw strengere maatregelen? Premier De Croo helder over Overlegcomité

door: MRO
Alexander De Croo na het Overlegcomité
Afbeelding bron: Photonews

De deltavariant rukt op en is ook in ons land dominant. De meer besmettelijke variant zorgt voor een stijging van het aantal nieuwe besmettingen. Moeten we ons verwachten aan een verstrenging van de maatregelen?

"Wat het Overlegcomité betreft, denk ik denk dat wij voor een voorzichtige aanpak zullen gaan", blikt Alexander De Croo (Open Vld) vooruit in de Kamer.

"Laten we immers niet vergeten dat wij, in tegenstelling tot sommige andere landen in de voorbije weken, geen al te verregaande versoepelingen hebben doorgevoerd."

"Met betrekking tot het nachtleven en voor zeer grote evenementen zijn wij bijzonder voorzichtig gebleven. In andere landen moet men nu maatregelen nemen omdat er daar versoepelingen gebeurd zijn die wij niet hebben doorgevoerd, omdat we de nodige voorzichtigheid wilden betrachten op grond van de toenmalige vaccinatiegraad."

Volgens de eerste minister is er geen reden om de maatregelen te verstrengen. "Ik zie dus niet in waarom wij nieuwe beperkingen zouden invoeren als blijkt dat er geen invloed is op het aantal hospitalisaties. Het is echter duidelijk dat we momenteel voorzichtig moeten blijven met het invoeren van verdere versoepelingen."

"Het is in mijn ogen overduidelijk dat we goed moeten controleren of de verdedigingslinies die we hebben in de praktijk volstaan. Er is gesproken over het reizen en de minister van Binnenlandse Zaken heeft heel duidelijk aangegeven dat we ervoor moeten zorgen dat de controle veel effectiever verloopt."