Politicus slaat alarm: "Iets ernstigs aan de hand met Moslimexecutieve en regering ziet het niet in"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

Kamerlid Koen Metsu (N-VA) wil dat de Moslimexecutieve wordt doorgelicht. Hij zegt dat de regering "de ernst van de zaak niet inziet".

"Ik vraag niet alleen om een analyse van de werking van de executieve, maar ook van hun hele operationele en financiële kader", klinkt het in een persbericht.

"Er moet eindelijk eens doortastend doorgelicht worden. De signalen die ik oppik in mijn netwerk zijn alleszins enorm zorgwekkend."

"Het zou concreet gaan om allerlei soorten belangenvermenging en dubieuze geldstromen. Bovendien kwamen ook heel wat kaderfiguren binnen de Moslimexecutieve reeds in opspraak."

Spion

"Recent stapte de ondervoorzitter, Salah Echallaoui, nog op nadat hij in opspraak was gekomen na het uitlekken van een rapport van Staatsveiligheid. De dienst argumenteerde dat Echallaoui een Marokkaanse spion zou zijn."

"Maar daar blijft het niet bij, ook de banden tussen de executieve en de vzw die de Grote Moskee van Brussel uitbaat, zouden erg verontrustend zijn."

Van Quickenborne

"Er is duidelijk iets ernstigs aan de hand. Dan is het een evidentie dat ik doortastend onderzoek vraag. Met onze resolutie eisen we nu van Justitieminister Vincent Van Quickenborne een audit, want zelf laat hij alles al veel te lang begaan. Controle dringt zich op. Deze regering ziet hier duidelijk de ernst niet van in."

Download nu de gratis app van Redactie24