Premier De Croo heeft geen fijne boodschap: "Die tekenen hebben we jammer genoeg niet"

door: MRO
Alexander De Croo
Afbeelding bron: Photonews

De prijzen stijgen fors en dat voelen we allemaal in onze portemonnee. Premier Alexander De Croo (Open Vld) wil dat de bevolking weet dat er een impact zal zijn op de koopkracht. "Het is onmogelijk om de volledige financiële impact van deze crisis voor iedereen op te vangen", zegt hij.

"Laat het duidelijk zijn, dit is een moeilijke situatie. Bijzonder veel mensen stellen zich veel vragen over vandaag en over morgen. Er zijn vandaag geen duidelijke tekenen dat de situatie op de energiemarkt in de komende maanden sterk zal verbeteren. Vandaag hebben wij die tekenen jammer genoeg niet", vertelde Alexander De Croo in de Kamer.

"Wij moeten als politici ook eerlijk zijn. Het is onmogelijk om de volledige financiële impact van deze crisis voor iedereen op te vangen. De maatschappij kan onmogelijk datgene waarmee wij geconfronteerd worden, een energiecrisis op basis van een oorlog, vlak nadat wij een pandemie gehad hebben, volledig dragen."

"Wie het tegendeel vertelt, draait de mensen een rad voor ogen. De politici moeten stoppen met onhaalbare beloften te doen. Wie vandaag onhaalbare beloften komt doen, helpt de mensen niet."

"Net integendeel, die doet een belofte die hij daarna niet kan waarmaken en dat maakt het voor iedereen nog veel erger."

Altijd nieuws bij de hand? Installeer gratis onze app