Premier De Croo licht tipje van de sluier over het Overlegcomité

door: MRO
Alexander De Croo
Afbeelding bron: Photonews

Premier Alexander De Croo (Open Vld) heeft aangekondigd dat de coronamaatregelen verder versoepeld zullen worden. Voor de horeca en de evenementensector zullen de meeste maatregelen verdwijnen.

"Het Zomerplan is een plan in vier stappen en drie van die vier stappen hebben wij perfect kunnen nemen op het moment dat het gepland was", zegt Alexander De Croo bij VTM Nieuws.

"De laatste stap is op 1 september en daarvoor moesten 7 op de 10 volwassenen volledig gevaccineerd zijn. We zien dat vandaag 8 op 10 volwassenen volledig gevaccineerd zijn."

"We voldoen aan de voorwaarden: het is duidelijk dat we in de horeca en de evenementen een grote stap gaan kunnen zetten naar het quasi verdwijnen van de meeste maatregelen."

De eerste minister blijft verder ook hameren op het belang van de vaccinatie. "We gaan niet leven met maatregelen, we gaan leven met mensen die gevaccineerd zijn."

"Er zijn beelden getoond over mensen die sceptisch waren over vaccinatie die nu in het ziekenhuis liggen en die zeggen: 'ik beklaag het mij dat ik mij niet heb laten vaccineren'."