Privileges voor gevaccineerden? Frank Vandenbroucke schept duidelijkheid

door: MRO
Frank Vandenbroucke
Afbeelding bron: Photonews

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) heeft toelichting gegeven over de vraag die hij aan experten stelde om advies te geven over groepen die reeds gevaccineerd werden.

"Ik denk aan grootouders die gevaccineerd zijn. Als die twee keer hun dosis hebben gehad dan zijn ze na een tijdje beschermd. Zij vragen zich af wat dat voor hen betekent en of ze hun kleinkinderen bijvoorbeeld mogen zien", verduidelijkt Frank Vandenbroucke bij VTM Nieuws.

"Het is een vraagstuk voor medische experten. Wat betekent het als je gevaccineerd bent, wat betekent dit betreffende de besmettelijkheid enzoverder. Maar het gaat ook over de vraag over hoe je daarmee omgaat in de samenleving."

"Het gaat over groepen die de kans hebben gehad om het vaccin te krijgen, zoals het zorgpersoneel en 65-plussers. Wat betekent dat voor die groep in welbepaalde omstandigheden?"

Geen privileges

De minister van Volksgezondheid benadrukt dat hij geen privileges in het leven wil roepen voor mensen die gevaccineerd werden.

"Voor alle duidelijkheid: dit gaat niet over als u gevaccineerd bent, mag u op café en als u niet gevaccineerd bent niet. Ik ben er niet voor dat bepaalde mensen privileges krijgen omdat ze gevaccineerd zijn die andere mensen dan niet kunnen genieten."