Sammy Mahdi en Theo Francken hebben ruzie: "Ik lieg niet en ik pik die beschuldiging niet"

door: STS
Sammy Mahdi - Theo Francken
Afbeelding bron: Photonews

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) en Kamerlid Theo Francken (N-VA) zijn op sociale media met elkaar in de clinch gegaan.

Mahdi vindt de manier waarop de oppositie zijn beleid bekritiseert niet kunnen. "Kritiek hebben mag, maar leugens en insinuatie maken van N-VA gewoon geen aangename partij", schreef hij op Twitter.

"Dit jaar zou het budget 'historisch hoog liggen' voor asiel. Realiteit? Het hoogste budget ooit was in 2016, onder Francken. En mocht men niet bespaard hebben op personeel, hadden we vandaag minder opvangcentra en dus minder kosten."

"Maar ach, de waarheid? Allemaal niet zo belangrijk. Net zoals zeggen dat er geen ontradingscampagnes zijn, terwijl ik in Albanië was voor een campagne en we Europees de secundaire migratie van Afghanen via ontrading aanpakken."

"Voer gerust oppositie. À la bonheur. Maar als het niet kan zonder te liegen of zonder insinuaties over onder andere de hongerstaking, die ik allemaal maar moet aanvaarden, dan moet je ook aanvaarden dat ik mijn mening over bepaalde partijen of politici moeilijk kan bijstellen."

Francken

Theo Francken reageerde meteen: "Ik lieg niet en ik pik die beschuldiging niet. Hoe zat dat nu juist met de visa-gate uit Iran? Wie lekte een geheim document van de Staatsveiligheid naar De Morgen om een politieke opponent direct en familiaal te beschadigen? Dat zou ik nu eindelijk wel eens willen weten."

Volg het nieuws via de gratis app van Redactie24