Theo Francken haalt zwaar uit naar Belg die na schijnproces in Iraanse gevangenis zit

door: BVDO
Theo Francken
Afbeelding bron: Photonews

Olivier Vandecasteele is in Iran veroordeeld na een kort proces. Hij kreeg 28 jaar voor spionage en het tegenwerken van de nationale veiligheid.

De West-Vlaming zit al 300 dagen vast in Iran. Na een schijnproces werd hij veroordeeld tot 28 jaar cel. In de eerste dagen na het proces wist zelfs niemand waarvoor hij veroordeeld was.

De regering wou de man wisselen voor een Iraanse terrorist die in ons land gevangen zit, maar die deal werd omwille van verschillende redenen in ons land afgeketst.

De man verblijft in erbarmelijke omstandigheden in een Iraanse gevangenis. Hij draagt er enkel een t-shirt, terwijl het aan het vriezen en sneeuwen is. Op Twitter heeft Theo Francken (N-VA) fors uitgehaald, nadat de familie van Vandecasteele met een beschuldigende vinger naar de N-VA wees.

“Met alle respect voor betrokkene en familie, maar men vergeet precies altijd dat hij 1/ niet meer voor ngo werkte, 2/ owv prive-redenen (verkoop appartement) en 3/ tegen héél expliciet en individueel(!) negatief reisadvies in naar Iran gereisd is”, is Francken bijzonder hard.

Lees al het nieuws via de gratis app van Redactie24